lørdag den 9. februar 2013

Chokolade cupcakes med hvid chokolade creme


Chokolade cupcakes pyntet med hvid chokolade smørcreme og diverse drys
bagte kun ½ portion så det blev til 7 stk

Det skal du bruge :

12 - 14 stk

Muffins :

100 gram smeltet smør 
2 æg str m/l
2 tsk vanillesukker
200 gram sukker
200 gram mælk

200 gram mel
1 dl kakaopulver
2 tsk bagepulver

Smør cremen :


½ dl vand
100 gram sukker1 æggeblomme
125 gram smør

1 tsk vanillesukker
100 gram  hvid chokolade




Sådan gør du :



Kom æg, vanilje og sukker i en skål og bland
Kom mel, bagepulver og kakao i en anden skål og mix det sammen
Smelt smøret i en gryde ved svag varme
Rør smør sammen med æg, vanillie og sukker. rør indtil sukkeret er opløst




Vend mel blandingen i




Fordel dejen i 12 - 14 forme. fyld dem kun 2/3 del op for de hæver en del op 



Bag kagerne i 20-25 min ved 175 uden varmluft. 
De er færdige når der ikke hænger dej på en kødnål hvis du stikker i dem

Imens kagerne bager laves chokolade cremen

Hak chokoladen i små stykker. 



kom sukker, vanilie og vandet i en gryde og bring det i kog. skal kun lige koges indtil sukkeret er opløst



Lad det køle lidt inden chokolade, æg og smør røres i
lad det køle til stuetemperatur og pisk det så lys og luftigt med en maskine
kom det i en sprøjte pose og kom så er det klar til at komme på kagerne




Når kagerne er bagt færdige skal de køle i ca 30 min, inden du kan pynte med chokoladen



Pynt evt med drys efter egen smag




VELBEKOMME

Nærings indhold i kagerne  ved  14 stk og chokolade creme men uden drys


                    Pr. 100 g   pr stk
    (86 g)    
 alt
Energi383 kcal328 Kcal4595 kcal
Protein5,0 g4,3 g60 g
Kulhydrat45 g39 g541 g
Fedt20 g18 g246 g