torsdag den 21. februar 2013

Boller i selleri



Hvis du kan lide selleri er dette en skøn ret :-) Det tager lidt tid at lave, men du kan sagtens lave kødbollerne på forhånd og så bare varme dem i sovsen :-) Tog lidt kødboller fra for min datter er ikke vild med selleri, men hun skal smage først, så hun fik en lille portion inden hun fik kartofler med kødboller bagefter

Det skal du bruge :Til 4 personer:
Kødbollerne

500 g hakket svinekød 8 - 10 %
1 tsk salt
½ tsk peber
1 tsk timian
1 lille løg (60 g)
2 æg
1 dl mælk
1/2 dl mel
2 liter vand

4 laurbærblade til kogevandet

Saucen


600 g knoldselleri
4 gulerødder (250 g)
2-3 spsk maizena mel
1 liter Kogevand fra kødbollerne
Salt og peber


Sådan gør du :


Hak løget fint

Rør kødet sejt med salt


Tilsæt derefter de øvrige ingredienser undtagen laurbær.
Kom farsen på køl i min 30 min


Bring vandet i kog med laurbærbladene 
Form kødboller med en ske. Du bestemmer selv størrelsen :-)


Når farsen kommer i vandet falder de til bunden. når de kommer op til overfladen er de færdige. lad dem dog blive i vandet i et par minutter, så de bliver mere faste


Tag bollerne op med en hulske og læg dem til tørre i en si


Skræl selleri og gulerod og skær dem tern på ca 2 * 2


Kog grøntsagerne næsten møre i lidt af det vand du kogte kødbollerne i. Det skal bare lige dække grøntsagerne 
Jeg kan godt lide der stadig er lidt bid i grøntsagerne så kogte dem i 12 min
Tag grøntsagerne op af gryden. lauerbær blade smides ud


Kom 1 liter af kogevandet i en gryde, og bring det i kog. 
Tilsæt maizena indtil saucen har den ønskede tykkelse
Smag til med salt og peber
kom grøntsagerne og kødbollerne tilbage i gryden og varm det igennem


serveres med kogte kartofler, syltede rødbeder og asier




VELBEKOMME

Nærings indhold i retten ved 6 portioner



Pr. 100 g   pr portionI alt
Energi         58 kcal     261 Kcal    1564 kcal
Protein4,9 g22 g132 g
Kulhydrat4,5 g20 g120 g
Fedt2,5 g11 g  68 g