torsdag den 21. februar 2013

Banan cupcakes med chokolade smør creme


Disse cupcakes er dejlig bløde og svampede inden i pga. der er masser af bananer i :-)

Min datter på 8 lavede dejen til kagerne, mens jeg lavede smør cremen. Der skulle egentlig have været ostecrem på, men min kæreste havde glemt at købe mascapone ost..

Det skal du bruge :


Til dejen
150 g. blødt smør
150 g. sukker
1 æg
1 dl. kærnemælk
1/2 tsk. natron
1 knivspids bagepulver
1 knivspids salt
130 g. mel
3 små – eller 2 store mosede bananer
evt hakket chokolade

Chokolade smør creme:
½ dl vand
100 g sukker
1 æggeblomme
125 g smør
1 tsk vanille sukker
100 g hakket chokolade


Sådan gør du :
Dejen
Forvarm ovnen til 160 grader

Kom smør, sukker, æg, vanille sukker, kærnemælk og banan delt i mindre stykker i køkken maskinen og rør godt rundt indtil du har en ens masse
Bland mel med natron, bagepulver og salt i en skål og vend det over i den våde masse
vend rundt indtil massen er ens og der ikke er tørre mel klumper. kom evt 50 g hakket chokolade i

Fordel dejen i formene. de fyldes ca 2/3 del op
Bages i 30 min. Bagefter skal de køle helt a inden de kan pyntes
Smør cremen

Kom vand, sukker og vanille sukker i en gryde, og kog det op indtil væsken bliver klar
Lad siruppen køle ned til ca. 45 g inden chokoladen blandes i. hak chokoladen fint så er den nemmere at smelte

Lad massen køle ned til stue temperatur inden smør og æg piskes i. Pisk massen indtil den bliver stiv og luftig, men pas på du ikke pisker for længe, for så skiller cremen

Kom cremen i en sprøjte pose og fordel det på dine muffins
Kom kagerne på køl indtil de skal nydes..

VELBEKOMME