mandag den 25. februar 2013

Asparges suppe




Det her er en meget enkel og hurtig verion af asparges suppe. Fra start til slut tager det 15 - 20 min, så det er en rigtig god ret en dag hvor du har travlt. Kræver ikke der er taget noget op fra fryseren eller anden forberedelse :-) Hvis du så tænder ovnen når du går igang, kan der lige lunes nogle flutes imens suppen koger. Hvis det skal gå ekstra stærk så for kog vandet i el kedelen

Det skal du bruge :
2 dåser aspargessnitter
ca 6 spsk maizena mel
1,5 liter vand 
2,5 dl Milda fløde 4 %
½ tsk groft salt 


3 bouillonterninger
peber


Sådan gør du :

Si væsken fra asparges. Gem væsken


Kom vand, væsken fra asparges og bouillonterningerne i en gryde.


Bring suppen i kog, og jævn med maizena


Kom asparges i gryden og lad den simre i 10 min


Tilsæt fløden
Smag til med salt og peber
Server med groft brød og evt noget kyllingekød eller kødboller samt et drys persille
Velbekomme 


Nærings indhold i suppen ved  4 personer uden tilbehør



                    Pr. 100 g   pr person   alt
Energi20 kcal121 Kcal483 kcal
Protein0,6 g3,8 g15 g
Kulhydrat3,0 g18 g71 g
Fedt0,7 g4,3 g17 g