søndag den 24. februar 2013

Appelsin sorbet is



Det skal du bruge :

3 - 4 øko appelsiner
1 citron

3 dl vand
3 dl sukker

1 bæger æggehvide

evt hakket chokolade

Sådan gør du :




Riv skalden af appelsinerne og kom det i en gryde sammen med vand og sukker

Bring siruppen i kog

Kom den i køleskabet indtil den er 5 g


Hvis du ikke ønsker appelsinskal i din sorbet sies det fra. Jeg kommer altid skalden med i isen



Pres appelsinerne indtil du har 3 dl saft. Jeg kommer frugt kødet med i isen

Pres citronen (ca ½ dl saft)



Bland juicen med den kolde sirup og hæld massen i ismaskinen


Når massen er halvfrossen hældes æggehviden i. Når du kører den på maskinen er det ikke nødvendigt at piske æggehviden først. Hvis du laver den uden maskine pisket hviden stiv og røres i


Hvis du ønsker chokolade stykker i isen skal de i lige inden isen er kørt færdig


Kom massen i fryseren i et par timer inden serverering



VELBEKOMME