onsdag den 16. januar 2013

Vanilje creme is med karamel og chokolade

Dejlig blød is med en god smag af vanilje, fyldt med chokolade og karamel stykker

Brugsen havde 1 karton Emma's vanilje creme med kort dato til 5 kr, så det blev der denne is ud af :-)


Det skal du bruge


  • 4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
  • 100 g sukker
  • 500 g Emma's vanilie creme
  • 2 dl mini mælk
  • 50 g kondenseret mælk som har kogt i 4 timer til karamel
  • 50 g groft hakket hvid chokolade
  • 50 g mørk chokolade
  • ½ dl friskpresset appelsin juice
  • ½ dl mini mælk
Sådan gør du :
Massen klar til maskinen

  • Pisk ægge blommerne hvide og luftige med sukkeret. pisk indtil sukkeret er opløst. tilsæt under piskning vanilje cremen og 2 dl minimælk
  • pisk i 5 min indtil massen bliver cremet og luftig.
  • varm karamellen lidt op i microovnen så den bliver blød, og kom den i is massen i små klumper
  • hak den hvide chokolade i grove stykker og bland også denne i
  • kom blanding i køleskabet, hvis du som jeg kun har en ismaskine uden kompressor, hvis du har en med starter du den bare med det samme.
  • smelt de 100 g mørk chokolade med 1 dl minimælk i mikro ovnen eller over vandbad.
  • bland appelsin juicen i og rør godt.
  • sæt blandingen på køl, men den må ikke blive så godt den bliver helt stiv. Den skal kunne formes til klumper med en teske.
Så er det tid til det mørke chokolade
  • ligefør is massen er færdig kørt kommer du den stivnede mørke chokolade i i passende klumper
  • kom isen i fryseren i nogle timer, og server denne dejlige is
  • denne is kan nemt formes til kugler med en isske direkte fra fryseren












VELBEKOMME







Nærings indhold i isen ved 8 portioner




                     Pr. 100 g     pr person
    (141 g)
     
 alt
Energi205 kcal289 Kcal2314 kcal
Protein4,6 g6,6 g52 g
Kulhydrat24 g34 g271 g
Fedt10 g14 g113 g

Beregnet på baggrund af opskriftens tilberedte vægt på 1130 g