fredag den 1. marts 2013

Tomatsauce

Tomat sauce klar til brug


I stedet for købe pastasaucer laver jeg som regel min egen. Det er dejlig nemt, og gryden kan bare stå og passe sig selv på komfuret mens man laver noget andet.
Laver som regel en stor portion (2 eller 3 dobbelt), og fryser så saucen ned i portioner på mellem 4 og 500 gram. så er det jo bare at tage et bæger op af fryseren sammen med det kød man skal bruge..
Krydderi blandingen kan man bare lave efter egen smag






Ingredienser til tomatsovs


Det skal du bruge:
  • 2 dåser flåede, hele tomater eller hakkede
  • 200 g tomater
  • 2 store løg
  • 1 peberfrugt
  • 2 stænger bladselleri
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rosmarinkvist
  • 30 g smør
  • 2-3 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. sukker for at fremhæve tomatsmagen
  • Groft hakkede grøntsager 
  • salt, peber, krydderier


Sådan gør du :

  • Hæld de hakkede tomater i gryden
  • skær grøntsagerne groft og kom i gryden
  • knus hvidløgene med fladen af en kniv, hak groft og kom i gryden
  • smid en tørret rosmarin kvist, eller bare alm tørret rosmarin i gryden
  • I med smørret og sukkeret
  • Lad nu gryden stå og simre svagt under låg i minimum 1 time gerne 2
  • Når saucen er kogt hældes det op i en blender og blendes godt i gennem
  • Smag til med æblecidereddike, salt og peber
  • Saucen kan holde sig 1-2 uger i køleskabet, men den kan sagtens fryses
Alle ingredienser i gryden


Vi bruger tomatsauce til virkelig mange ting: på hjemmelavede pizzaer, lasagner, pastaretter, saucer, til tomatsupper osv.

Jeg deler portionen op i bøtter med mellem 4 og 500 g i hver, for det passer nogenlunde til de retter jeg laver



Nærings indhold i saucen :
Saucen efter den har kogt 2 timer


  Pr. 100 g
I alt
Energi  48 kcal
644kcal
Protein  1,5 g
21 g
Kulhydrat  7,3 g
98 g
Fedt  1,7 g       23 g



Blendtet sauce