lørdag den 5. januar 2013

Små pandekager med havregryn

I dag lavede jeg disse fine små pandekager til morgenmaden

Pandekager klar til servering

Det skal du bruge :

Ingredienserne


  • 2 æg
  • 2 dl minimælk
  • 60 g havregryn
  • 80 g hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk sukker
  • olie eller sprayfedt til stegning
Æggeblomme blandet med mælken
de tørre ingredienser
Æggehvide pisket med flormelis











Sådan gør du :


  • Del æggene og pisk æggeblommerne sammen med skummetmælk.
  • Vend havregryn sammen med hvedemel, salt, bagepulver og sukker. 
  • Vend mel blandingen i. 
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen til sidst.
  • kom lidt olie på panden, og tør den a med et stykke køkkenrulle
  • Bag små pandekager af ca. ½ dl. dej pr. portion
  • Bag dem ved jævn til svag varme ca. 6 min. i alt - vend dem af og til.
  • server med syltetøj og sirup

VELBEKOMME








Pandekagerne steges.
Dejen klar til stegning














Nærings indhold i retten : ved 20 stk




Pr. 100 g   Pr. stk   
   (25g)
I alt
Energi159 kcal37 kcal749 kcal
Protein8,3 g2,0 g39 g
Kulhydrat22 g5,3 g106 g
Fedt3,8 g0,9 g18 g

Beregnet på baggrund af opskriftens vægt på 472 g 

Opskriften er fra Arla