onsdag den 23. januar 2013

Pistacie is


Pistacie is færdig kørt på maskinen.
Skal dog lige have et par timer i fryseren inden den bliver fast nok

 Det skal du bruge :

3,4 dl minimælk
2 tsk majs stivelse
60 g usaltede pistacie nødder
45 g lyst rør sukker
2 spsk sirup
2 spsk likør efter egen smag


Sådan gør du :

Blend nødderne med sukkeret så fint som muligt. gerne helt til mel,
men det kunne min minihakker ikke helt

varm 3 dl mælk op sammen med nødde melet
rør majsstivelsen op i det sidste mælk
når mælken koger tilsættes jævningen og massen skal simre i 3 min

massen skal være rimelig tyk, sådan at hvis du skiller den bag på grydeskeen må det ikke løbe sammen igen
Tag gryden a blusset og lad det køle til stue temperatur
rør i det a og til så mælken ikke danner skind
Når massen har stue temperatur rører du sirup og likør i. hvis du vil have at isen skal ligne den man køber så bland lidt pasta / frugt farve i.
hvis du ikke vil have nøddestumper i isen, så hæld massen gennem en si.



stil massen i køleskabet. gerne 12 timer så mælken rigtig kan trække med nødderne
Kør massen på ismaskinen


VELBEKOMME

Hvis du bruger madlog er opskriften her


Nærings indhold i isen ved 4 portioner


                     Pr. 100 g     pr portion
    (121 g)     
 alt
Energi160 kcal194 Kcal777 kcal
Protein5,0 g6,1 g24 g
Kulhydrat22 g26 g105 g
Fedt5,9 g7,1 g28 g