fredag den 4. januar 2013

pasta med ricotta kødboller

Aftenens tallerken :
til højre pasta med ricotta kødboller
til venstre. Blandet salat og en rest dampede grøntsager
Denne ret er egentlig bare en ganske almindelig spaghetti med kødbolle opskrift, men da jeg havde en hel bøtte ricotta ost i køleskabet der var ved at blive for gammel blev osten blandet i kødbollerne

Bollerne lavede jeg på rent oksekød, men svin og kalv kan sagtens bruges

Denne ret kan laves på 30 min, hvis du ellers har en tomatsauce der er lavet. se evt. mere her



Ingredienserne
Det skal du bruge :

  • Til farsen
  • 500 g hakket oksekød 6-10 %
  • 250 ricotta ost
  • 1 lille løg (50 g)
  • 2 æg str M/L
  • 1 dl hvedemel
  • kebab krydderi
  • salt og peber

    Tilbehør
  • 900 g tomat sauce (2 portioner) - se her
  • Alle ingredienser kommes
    i skålen og blandes sammen
  • 400 g pasta/spaghetti efter eget valg 

Sådan gør du :










Det er vigtigt at farsen røres
rigtig godt sammen
5 min i røremaskinen

  • hak løget fint og bland det med kødet og osten
  • tilsæt krydderierne
  • bland æg i og rør det hele godt
  • kom mel i indtil konsistensen er rimelig fast

    kom farsen i køleskabet i 30 min
  • sæt vand over til pasta'en efter anvisningen på posen
  • kom tomat saucen i en gryde og varm op
  • form farsen til små kødboller og steg dem på en pande. Efter hånden som de er stegte kommer du dem op i saucen. det er vigtigt at stege dem ved høj varme, så de bliver sprøde og ikke går i stykker i saucen

  • Dyp skeen i lidt vand inden den
    kommer i farsen så hænger
    dejen ikke ved
Server retten i dybe tallerkener. pynt med revet parmesan og frisk basilikum

Velbekomme :-)









Det er vigtigt at stege bollerne
ved høj varme så de bliver faste
Efterhånden som kødbollerne
bliver stegte ligger du
dem over i saucen
Så er der næsten mad




Værsgo

Nærings indhold i retten : ved 6 personer




Pr. 100 g   Pr. person    
   (447 g)
I alt
Energi128 kcal572 kcal3433 kcal
Protein7,6 g34 g203 g
Kulhydrat16 g70 g421 g
Fedt4,0 g18 g107 g

Beregnet på baggrund af opskriftens tilberedte vægt på 2684 g (rå vægt: 2284 g).
pasta vejer noget mere kogt end rå derfor stiger vægten


Opskriften er fundet her, dog har jeg ændret lidt

Retten blev serveret med blandet salat