onsdag den 23. januar 2013

Lasagne med masser af grøntsager



Denne lasagne kræver et stort fad :-) Hældte en masse rester af grøntsager fra køleskabet i

Lasagne smager nu bare bedre når det hele er lavet fra bunden. Det eneste jeg mangler er selv at lave pasta'en, men det må blive en anden gang. Kræver jo en maskine

Som tilbehør fik vi følgende :

Hvidløgs brød
Tomat, Feta, Oliven brød
En rest gulerodssalat
Blandet salat

Det skal du bruge :

til kødsaucen :



  • olie
  • 500 g mager hakket oksekød
  • 200 g champignion
  • 150 g løg
  • 3 fed hvidløg
  • 150 g peber frugt
  • 150 g rødkål
  • 100 g porre
  • 150 g gulerod
  • 150 g kartoffel
  • 450 g tomat sauce - se her
  • 5 dl vand
  • krydderi efter smag (jeg brugte taco mix, kebab mix, salt og peber



Bechamel saucen :



  • 10 g smør
  • 2 spsk mel
  • 4 dl minimælk
  • revet muskat nød
  • 75 g revet ost 16 %



Til at samle lasagnen :



  • 1 pakke fuldkorns lasagne plader (250 g)
  • evt ekstra ost hvis du har lyst. jeg kom ikke mere på 



Sådan gør du :

Kød saucen:



  • Start med at snitte / rive alle grøntsagerne som du lyster så de er klar til gryden
  • Varm gryden op og smør den med et stykke køkkenrulle med olie på
  • Svits løg og hvidløg først
  • Tilsæt Hakkekødet og brun det.
  • Tilsæt champignion og brun indtil de er gyldne
  • Tilsæt krydderierne
  • Tilsæt så resten af grøntsagerne og svits indtil det hele er faldt godt sammen
  • Tilsæt tomat saucen + vand, og skru ned for varmen og lad det simre mens du laver bechamel saucen



Bechamel saucen :



  • Find en anden gryde frem
  • Start med at smelte smøret
  • Tilsæt melet og lav en smør bolle
  • hæld mælken i gryden og rør indtil det tykner
  • smelt osten i saucen
  • smag til med muskatnød, salt og peber



Så skal lasagnen samles :



  • Find et stort fad frem, og hæld 1/3 af kød saucen i
  • lav så et lag med ½ lasagne plader, som du så dækker med det ½ af bechamel saucen
  • så endnu et lag kødsauce efterfulgt af de sidste plader
  • så resten af kød saucen og til sidst resten af bechamel saucen
  • Kom fadet i en forvarmet ovn ved 200 C i 40 min
Lasagnen kan sagtens laves nogle timer i forvejen.. Lavede denne her ved 14 tiden, og så stod den bare og trak i køleskabet


Værsgo :-)

VELBEKOMME 






Hvis du bruger madlog er opskriften her


Nærings indhold i fadet ved 8 portioner


                     Pr. 100 g     pr portion
    (364 g)     
 alt
Energi88 kcal364 Kcal2909 kcal
Protein5,8 g24 g193 g
Kulhydrat10 g43 g343 g
Fedt2,7 g11 g88 g