tirsdag den 29. januar 2013

Konfekt kage med Karamel og chokolade



Kæresten skulle have kage med på arbejde, så valgte at bage denne kage til dem

Kagen er meget nem at lave, og smager utrolig godt. 
Dog bliver den lidt klam hvis man tager mere end et stykke


Opskriften er fundet HER

Opskriften giver ca. 20-24 mindre stykker


Om retten :

Type: Kage med kondenseret mælk
Tid : Ialt 60 min. 
Antal personer : 12 personer
Pris : ca 50 kr


Det skal du bruge :

Til bunden


  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 180 g brun farin
  • 80 g kokosmel
  • 125 g smeltet smør

Til karamellen


  • 1 dåse (397 g) sødet kondenseret mælk
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk lys sirup
Chokolade topping

  • 100 g mørk chokolade
  • 15 g smør (ca. 1,5 tsk)

Sådan gør du :


Bunden :


  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål indtil du får en savsmuld agtig masse
  • smør en bradepande på 23 * 23 cm med olie og beklæd den med bagepapir.
  • Når du smører formen først klæber bagepapiret nærmest til formen, og det bliver meget nemmere at lave en kage med en pæn kant
  • Tryk dejen ud i formen, og bag den i ca. 10 min på 180 g alm ovn


Karamellen :


  • Imens kagen bager laver du karamellen
  • Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde, og varm og ved svag varme mens du hele tiden rører. Når blandingen koger skal den have 5 - 10 min indtil massen bliver meget cremet
  • Kagen burde nu have bagt i 10 min, så nu smører du karamellen ud over bunden, og bager kagen i yderligere 10 min
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle helt


Chokoladen :


  • Smelt smør og chokolade over vandbad og smør det ud over den afkølede kage.
  • Stil kagen køligt indtil chokoladen er størknet
  • Når chokoladen er blevet stiv så skær kagen ud med en opvarmet kniv
  • Kagen kan holde sig i køleskab i 5-6 dage.
  • Hvis du vælger at fryse noget af kagen, så vent med at komme chokolade på :-)
Kagen skal helst køle helt ned før servering

VELBEKOMME

















Hvis du bruger madlog er opskriften her


Nærings indhold i kagen ved 24 stykker



                     Pr. 100 g     pr stk
    (45 g)     
 alt
Energi440 kcal199 Kcal4769 kcal
Protein5,0 g2,3 g54 g
Kulhydrat54 g24 g583 g
Fedt23 g10 g250 g