tirsdag den 15. januar 2013

Karry kål med flæsk

Karry kål med flæsk og en god sjat dijon senneo

Havde et hvidkål i køleskabet der trængte til at blive brugt, så det blev til denne ret

Bagte også en ny portion flutes (se her) og varmede en rest tomat suppe fra i går (se her)

Det skal du bruge :

Ingredienserne

  • 350 g flæsk i skiver
  • 600 g hvidkål
  • 300 g gulerod
  • 1 spsk karry (så er den rimelig mild)
  • 1 dl vand

    tilbehør
  • Sennep
  • Ris
  • Brød

Flæsk skåret i tern
Hvidkål skåret i strimler











Så skal det bare simre i ca 45 min



Sådan gør du :


  • Skær kødet  i tern og svits det godt i en varm gryde. du behøver ingen fedtstof
  • når køddet har afgivet noget fedt, så bland karry'en i og svits med 
  • Skær hvidkålen i strimler, og riv  gulerødderne
  • Kom begge dele ned til kødet, vend det rundt og steg lidt med, til kålen falder sammen. 
  • Hæld 1 dl vand ved, og lad det simre ved svagt blus i ca. 45 minutter, til kødet er mørt
  • serveres med kogte ris
VELBEKOMME



Emma skulle lige smage en lille portion kål med ris inden hun
kunne få resten af tomat sovsen fra i går.
Hun syntes ikke det smagte grimt, men ville dog hellere have suppe



Nærings indhold i retten ved 4 personer uden tilbehør :




                     Pr. 100 g     pr person
    (315 g)
     
 alt
Energi97 kcal305 Kcal1220 kcal
Protein5,3 g17 g67 g
Kulhydrat5,3 g17 g67 g
Fedt6,5 g21 g82 g

Beregnet på baggrund af opskriftens tilberedte vægt på 1229 g