lørdag den 19. januar 2013

Vanilje creme is med jordbær

Jordbær is med jordbær grød





Det skal du bruge


Ingredienserne
  • 4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
  • 50 g sukker
  • 250 g Emma's vanilie creme
  • 4,5 dl mini mælk
  • jordbær saft (jeg havde noget hjemmelavet, men købe kan også bruges)
  • 150 g frosne jordbær som tøes op med 25 g sukker. 
Sådan gør du :

  • Pisk ægge blommerne hvide og luftige med sukkeret. pisk indtil sukkeret er opløst. tilsæt under piskning vanilje cremen, jordbærsaft og minimælk
  • pisk i 5 min indtil massen bliver cremet og luftig.
  • kom de hakkede jordbær i massen
  • Is massen klar til maskinen
  • kom blanding i køleskabet, hvis du som jeg kun har en ismaskine uden kompressor, hvis du har en med starter du den bare med det samme.
  • kom isen i fryseren i nogle timer, og server denne dejlige is
  • denne is kan nemt formes til kugler med en is ske direkte fra fryseren

    VELBEKOMME


    Isen færdig kørt i maskinen
    Hvis du bruger madlog.dk er opskriften her

    Nærings indhold i isen ved 6 portioner




                         Pr. 100 g    pr person
        (184 g)
         
     alt
    Energi125 kcal231 Kcal1386 kcal
    Protein3,5 g6,5 g39 g
    Kulhydrat18 g33 g197 g
    Fedt4,4 g8,2 g49 g

    Beregnet på baggrund af opskriftens tilberedte vægt på 1105 g