søndag den 16. juni 2013

Grove havreboller med grøntsager


De her boller  er rigtig gode til madpakkerne. De indeholder masser af havre og grøntsager, hvilket gør de holder sig bløde og friske længe.

Jeg plejer at fryse dem ned. Tager så bare op til et par dage af gangen, så er der altid friskt brød...




Info om retten :



Type :
Boller
tidsforbrug :
  4 timer
Metode :
Ovn
Andet  :
Egnet til frysning
Antal :
24 store / 36 små

 


Det skal du bruge :





½ pakke gær

2 dl surdej (kan undlades, men brug så 1 pakke gær og 4 dl vand
se opskrift på min surdej her
2½ dl vand
200 g skyr
150 g revet gulerod
150 g revet kartoffel
100 g fint hakket porre
1 spsk salt
250 g havregryn
50 g skårne rugkerner
50 g fiberbag
100 g groft rugmel
50 g havreklid
400 g hvedemel

Sådan gør du :



Start med at snitte og rive grøntsagerne

Kom lunken vand, surdej, skyr og gær i røre maskinen og tænd
tilsæt alt andet end hvede melet og lad maskinen blande det godt sammen
tilsæt hvedemelet lidt af gangen, men pas på dejen ikke bliver for fast, for havregrynene suger en del væske

Lad nu dejen stå overdækket i røremaskinen og hæve i ca 2 timer til dejen har dobbelt størelse
Når dejen er hævet starter du røremaskinen igen og og ælter dejen godt. kom evt lidt mel i hvis dejen stadig er for våd
vend dejen ud på et mel drysset bord, og del den op i mellem 24 og 36 boller
Lad bollerne efterhæve 1 time. på en bageplade
Pensl bollerne med vand, og bag dem ved 200 grader i ca 15 min
(anhængig af hvor store du har lavet dine boller)

Lad bollerne køle lidt af på en bagerist inden du prøve smager :-)

Når bollerne er kolde, plejer jeg at fryse dem i en stor fryse pose. De fryser ikke sammen, så det er nemt at tage lidt op af gangen...

VELBEKOMME



Nærings indhold i bollerne 

Bollerne vejede 2025 g efter bagning

                    
Pr. 100 g   
  pr bolle
  36 stk

I alt
Energi
190 kcal
119 Kcal
3805 kcal
Protein
7,1 g
4,4 g
142 g
Kulhydrat
37 g
23 g
735 g
Fedt
1,6 g
1,0 g
31 g