fredag den 15. februar 2013

Gelato is med banan og karamel



Der lå 2 overmodne bananer i frugt skålen, så det kom der denne is ud af :-)

Isen er lagt i lag med karamel creme



Det skal du bruge



  • 1 portion gelato is - se her (banan skal koges med mælk/fløde)
  • 2 modne bananer
  • 100 g kondenseret mælk som har kogt i 4 timer til karamel 
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk olie




Sådan gør du :

  • Følg opskriften på grundmassen, men gør sådan når du varmer mælke/fløde blandingen
  • Skær bananerne i små stykker
  • Kog bananerne sammen med mælk/fløde blandingen

  • Sigt massen så der ikke er banan klumper i ismassen, eller kør massen i blenderen
  • følg grund opskriften resten af vejen

  • Varm op fløde, karamel og olie indtil karamellen er opløst. skal næsten koge 
  • kom karamellen i køleskabet så den bliver 5 C
  • Kør grundmassen på ismaskinen i 30 - 40 min

  • kom isen i en bøtte og læg den lagvis med karamellen. rør evt rundt med en gaffel




VELBEKOMME


Nærings indhold i isen ved 8 portioner



                    Pr. 100 g   pr portion
    (148 g)
    
 alt
Energi174 kcal257 Kcal2054 kcal
Protein3,7 g5,5 g44 g
Kulhydrat19 g28 g227 g
Fedt9,2 g14 g108 g

Beregnet på baggrund af opskriftens tilberedte vægt på 1183 g