onsdag den 9. januar 2013

Franskbrød med ølandshvedemel

Det færdige brød

Dette brød har den gode smag af ølandshvede, og en snert af surdej

Du SKAL have en røremaskine (eller meget store overarme) for at lave dette brød,
for det skal æltes meget længe

Om brødet :

Ingredienserne
Type : koldhævet franskbrød med lidt surdej
Tidsforbrug: 20 min til at lave dejen
Hævetid : 1 døgn på køl og 1-3 timer i stuetemperatur
Tid i ovnen : 20 minutter på bagesten ved 250 G
Mængde : 1 brød

Det skal du bruge :

  • 3 dl koldt vand
  • 50 gram grov ølandshvedemel (eller anden grovmel)
  • 50 gram grahamsmel
  • 300 gram ølandshvedemel
  • 5 g gær
  • ½ dl surdej - se mere her
  • 2 tsk salt


Brødet skal hæve ca 2 timer i kurv
eller direkte på bagepapir
Dejen rørt i 15 min









Sådan gør du :
  • kom vand, gær, surdej og salt i røremaskinen og rør det godt sammen
  • Tilsæt melet
  • Lad røremaskinen køre i mindst 15 min til dejen er elastisk og blank
    rør dejen langsomt de første 5 min, og skru så lidt op for hastigheden
  • Sæt dejen på køl i 24 timer
  • Efter 1 døgn tager du dejen ud og kommer den enten direkte på noget meldrysset bagepapir,
    eller som jeg i en hæve kurv
  • Lad dejen hæve i 1 til 3 timer alt efter rumtemperatur
  • forvarm ovn og bagesten til 250 g. Det er vigtigt at der går mindst 15 minutter fra ovnen er varm til brøddet kommer ind, så stenen også bliver varm
  • Vend brødet ud af hævekurven på meldrysset bagepapir . pensl med vand og drys lidt mel over, og kom det forsigtigt ind i ovnen. brug en pizza spartel eller en tallerken
  • Bag brødet i 20 minutter

Dejen har hævet i 24 timer
og er klar til at hæve 2 timer
inden bagning
Brødet efter 20 min i ovnen













VELBEKOMME

Nærings indhold i brødet :


  Pr. 100 g
I alt
Energi  189 kcal
1450 kcal
Protein  6,0 g
46 g
Kulhydrat  36 g
277 g
Fedt  1,3 g      10 g

Brødet indeholder 3,6 g kostfibre / 100 g

Beregnet på baggrund af opskriftens tilberedte vægt på 715 g (rå vægt: 766 g).

Denne opskrift er fundet her