søndag den 20. januar 2013

Flæskesteg i rømertopf

Sprøde svær :-)


Søndag er igen = langtids stegt mad. denne gang blev det til en nakke/flæskesteg der blev langtids stegt i rømertopf'en. satte rømertopf i blød kl 13, og ordnede så grøntsagerne og stegen. Kl 13:30 kom stegen ind og kl 18 var der mad


Det skal du bruge :
Ingredienserne til rømertopf'en

Det der skal i rømertopf'en

  • 2 kg steg med svær
  • 300 g gulerødder
  • 300 g løg
  • 100 g svesker
  • 150 g pastinak
  • 100 g blad selleri
  • 5 dl vand 
  • salt
  • peberkorn
  • laurbær blade
Til sovsen
Ingredienserne til sovsen

  • stegesky fra rømertopf'en
  • maizena mel
  • ribs gele
  • sovse kulør
  • salt
  • peber
Sådan gør du :

  • Sæt rømertopf'en i blød i vand i min 30 minutter
  • skræl gulerødder og pastinak. skær dem i grove stykker
  • Snit selleri i grove stykker 
  • pil løggene og skær dem i både
  • kom grøntsagerne i bunden af stegesoen sammen med
    sveskerne, peberkorn og lauerbær blade
Så skal den bare i en kold ovn
  • gnid sværene på stegen godt med salt og kom stegen op i stegesoen
  • tilsæt 5 dl vand, og kom låget på
  • sæt fadet ind i en kold ovn og steg nu i 4 timer ved 130 g
  • efter 4 timer tages fadet ud, og skyen sies over i en gryde.
  • kom stege soen ind i ovnen igen, men nu uden låg, 
  • og skru temperaturen op på 200 C med grill i endnu 30 min.
  • mens sværene bliver sprøde, koges skyen ind. Smag saucen til med salt, peber og ribs gele
  • tilsæt kulør og jævn sovsen




Låget løftes låget a efter
4 timer på 130 grader
Yderligere ½ time nu ved 225 grader
de sidste 5 min på grill












Server stegen med kogte kartofler og rødkål

VELBEKOMME

Aftenens menu