torsdag den 10. januar 2013

Flødeis med vanilje (grund opskrift med masser af Kcal)

Værsgo :-)


Dette er den bedste vanilje is jeg endnu har lavet :-) 
Det er sikkert Æggeblommerne og fløden der gør det, 
men der sker jo heller ikke noget ved at "synde" lidt en gang i mellem :-)

Det er jo sikkert også meget sundere end købe is for her er der da ingen mærkelige E numre i

Ingredienser : (til 1 liter is)

Ingredienserne

  • 4 pasteuriseret æggeblomme
  • 250 ml mini mælk
  • 250 ml fløde
  • 70 g sukker
  • 1 vaniljestang



Sådan gør du :
Flødeskummet klar
til at blive
blandet med
ægge massen
  • Pisk æggeblommer og sukker godt sammen
  • Tilsæt mælk lidt efter lidt mens der stadig piskes
  • Pisk fløden i en skål for sig til flødeskums-konsistens
  • Bland fløden i skålen med æggeblommer, sukker og mælk
  • Flæk vaniljestangen og kom kornene i blandingen - kør den på ismaskinen
  • Sæt isen minimun 1 til 2 timer i fryseren inden servering
  • isen skal serveres direkte fra fryseren, for den holder sig bløg og cremet
Tips til fyld

  • Kom lidt hakkede chokolade stykker i æggeblandingen, så bliver den mere stracciatella agtig.
  • Kom 100 g m&m's i når isen er næsten færdig kørt
  • Kom 100 g nødder efter smag i
  • Kom kage / kiks i og få en is ala Ben&Jerry
  • Skift sukker ud med honning
  • tilsæt ca 3 tsk lakrids pulver i ægge blandingen 
  • kom 100 g smeltet chokolade i æggeblandingen samt lidt hakket chokolade i når isen er næstem færdig kørt
  • smelt sukkeret på panden og vend 50 g nødder i. Bred blanding ud på bagepapir, og når den er kold hæk den evt lidt. bland den i massen når den er næsten færdig kørt
  • Bland 3 - 4 tsk pulver kaffe i æggeblandingen og lidt afskallede hasselnødder lige inden massen er rørt færdig

Massen klar til maskinen
Isen efter 40 min i maskinen
klar til fryseren









VELBEKOMME




Nærings indhold i isen ved 6 portioner : (ren vanilje is. Hvis du tilsætter fyld må du selv regne)



Pr. 100 gPr. portion
  (110 g)

I alt
Energi231 kcal       254 kcal         1526cal
Protein4,0 g4,5 g27 g
Kulhydrat    14 g15 g93 g
Fedt18 g20 g117 g



Beregnet på baggrund af opskriftens vægt på 660 g