tirsdag den 1. januar 2013

Fiske ruller

Der blev 300 g laks til overs fra nytårs festen, så det skal jeg jo have brugt i dag.
Fandt en opskrift på laksefars til fiskefrikadeller, men tænkte så om der ikke kunne findes en anderledes måde at tilberede dem på, så det kom der denne ret ud a :-)

Aftenens tallerken

En rest Coleslaw salat
En rest hvidløgs brød
Lakse ruller
Opskriften giver 12 stk

Farsen :

     

  • 300 gram lakse filet
  • Farsen efter en tur i blenderen
    1 rødløg (150 g)
  • 1 grøn peber (150 g)
  • 1 dl hakket spinatblade (100 g fra frost) pres væden fra inden det blandes i farsen
  • 2 spsk græsk yoghurt (40 g yoghurt 0,1 %)
  • 2 dl havregryn (70 g grov valsede)
  • 1 dl mel (60 g)
  • Citron saft
  • Krydres med paprika, peber og salt efter smag


Dej klar til at blive foldet
Alle ingredienserne blendes sammen til en fast masse. Hvis man synes den er for flydende kan der
tilsættes mere mel eller havregryn.
Stil farsen i køleskabet indtil den skal bruges

Dejen :
  • 100 g hvedemel
  • 200 g grahamsmel
  • 1,5 tsk salt
  • Klar til bagning
    2 dl lunket vand

Bland de to typer mel sammen med salt
Tilsæt vand lidt efter lidt. Hvis den er tør, kommes der bare lidt mere vand i.
Lad dejen stå i 10 min inden den rulles ud.

Sådan laves Rullerne :

Dej dejen i 12 lige store klumper og rul hver klump meget tyndt ud - dyp dejen i mel, så er det nemmere at få den tynd.
Læg fiskefars i midten på den udrullede dej og pak den sammen. Dette gøres ved først at lægge dejen hend mod maven over farsen, derefter lægges de to sider ind over og der rulles.
Brug lidt vand til slut for at være sikker på, at pakken holder sammen.
Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 15-20 minutter. Hvis man vil have dem lidt ekstra brune på
toppen, kan man evt. sætte ovnen på grill det sidste minut eller to.


Nærings indhold i retten :



Pr. 100 gPr. stk (104 g)I alt
Energi172 kcal179 kcal2153 kcal
Protein9,1 g9,5 g114 g
Kulhydrat27 g28 g333 g
Fedt3,6 g3,8 g45 g

Beregnet på baggrund af opskriftens tilberedte vægt på 1250 g (rå vægt: 1387 g).

Opskriften er fundet her, dog har jeg ændret lidt

Retten blev serveret med en rest Coleslaw salat og hjemmelavede hvidløgs flutes