torsdag den 24. januar 2013

Brownie med peanuts



Havde en rest crunchy peanutbutter i køleskabet, som trængte til at blive brugt, så det var jo alletiders undskyldning til at bage brownies :-)

Denne opskrift er fundet HER

Det skal du bruge :

150 g mørk chokolade 56 %
50 g smør (smør og peanut butter skal give 150 g der var bare 100 g tilbage i glasset org opskriften siger 100 smør og 50 g peanut)
100 g chrunchy peanutbutter
150 g sukker
2 æg
3 spsk kakaopulver
1 tsk vanillie sukker
90 g hvedemel

100 g saltede peanuts
50 G hakket mørk chokolade 56 %

Sådan gør du

Kom smør, chokolade og peanutbutter i en lille gryde. 
Smelt det hele ved svag varme – rør jævnligt, så det ikke brænder på. 
Når det er smeltet tages det af varmen og køles lidt af. 

Kom æg og sukker i en skål og pisk det skummende og luftigt.Vend forsigt den smeltede chokolademassen i æggene. 
Sigt melblandingen i og vend det forsigt i massen, indtil der ikke er flere klumper. Tilsæt peanuts og hakket chokolade.

Beklæd en form på ca. 20×30 cm med bagepapir. 
Det er nemmest at smørre formen med lidt olie, så suger formen bagepapiret på plads
Kom dejen heri og fordel den jævnt.

Bag brownien ved 175 grader i ca. 15 min. 
Den må IKKE blive gennembagt, så hold øje.


Når den er bagt, så tag forsigtig brownien ud af formen og lad den køle helt af på en rist.Herefter kan du skære den i mindre firkanter. 

Kom den gerne i en lufttætbeholder og i køleskabet natten over.De er bedst, når de lige har fået lov at sætte sig.  

Opbevar brownien i en lufttæt boks i køleskabet – hvis du da kan gemme dem flere dage ;)  

VELBEKOMME




Kagen gik lidt i stykker for jeg tog
den for hurtig ud af formen, men
den smager jo lige godt af den grund :-










Hvis du bruger madlog er opskriften her


Nærings indhold i kagen ved 24 stykker



                     Pr. 100 g     pr stk
    (35 g)     
 alt
Energi452 kcal159 Kcal3826 kcal
Protein12 g4,3 g104 g
Kulhydrat39 g14 g326 g
Fedt28 g9,8 g235 g


Beregnet på baggrund af opskriftens tilberedte vægt på 847 g