torsdag den 22. august 2013

Brownie med mascapone og hindbær


Faldt over denne opskrift på brownie med oste topping på nettet og måtte bare prøve den :-)


Kagen bliver dejlig svampet, med kraftig chokolade smag og en snert af hindbær



Info om retten :



Type :
Chokolade kage
tidsforbrug :
 1 time 
Tilbehør :
Cremefraice rørt med vanille eller is
Antal stykker :
12 stk
Inspiration :

 


Det skal du bruge :


Til dejen:
200 g smør
150 g mørk chokolade
3 æg som er temperede til stue temperatur
150 g lyst rør sukker
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Oste cremen:
150 g mascapone
1 spsk lys rørsukker
1 spsk hvedemel
1 æg som er tempereret til stuetemperatur


2 spsk hindbær syltetøj til topping

Sådan gør du :


Vi starter med at lave dejen :

Smelt smør og chokolade ved svag varme i en gryde. 
Lad det afkøle mens du pisker æg og sukker til det er lyst og skummende. 
Vend chokolade/smør blandingen i med en dejskraber. 
Sigt mel og bagepulver i og vend det sammen
Hæld dejen over i en form (ca 20 x 25 cm) som er foret med bagepapir eller en 24 cm springform

Oste cremen :


Pisk ost, æg, mel og sukker sammen til en ensartet masse
fordel blandingen ved at tage en ske og fordele nogle klatter ud over kagen. 
Tag en kniv og fordel osteblandingen samtidig med du lige blander oste cremen og dejen lidt, så den bliver lidt marmoreret
Dryp syltetøjet ud over kagen, og gentag processen med at blande det lidt

Kagen skal nu ind i en 200 C forvarmet ovn i 25 - 30 min. brug en kådnål til at stikke i kagen, hvis der ikke er dej på når den kommer op af kagen er den færdig

lad kagen køle i 10 min i formen inden den forsigtig tages op og stilles på bagepapir indtil den er kold


Skær kagen i passende stykker og server med en kugle is eller creme fraice rørt med vanille sukker

VELBEKOMME



Nærings indhold i kagen ved 12 stykker


                     
Pr. 100 g   
  pr portion

 I alt
Energi
406 kcal
364 Kcal
4361 kcal
Protein
6,1 g
5,4 g
66 g
Kulhydrat
31 g
28 g
338 g
Fedt
29 g
26 g
308 g