onsdag den 13. marts 2013

Bønne salat

Dejlig farve spil der er i denne salat :-)


Der var en squash og nogle peber frugter i køleren der trængte til at blive brugt, så det blev der denne salat ud af.

Det skal du bruge:

Ingredienserne

  • 200 g tørrede sort øje bønner
  • 1 rød peber
  • 1 gul peber
  • 1 grøn peter
  • 1 løg
  • 1 squash
  • 400 g frosne grønne bønner
  • salt
  • peber
  • 1 tskspidskommen
  • 1 spsk røget paprika
Bønner skal udblødes i min 10 timer
gerne længere
  • 1 lime
  • 1 spsk flydende honning














Sådan gør du :
Snit grøntsagerne i tern


  • sæt sort øje bønnerne i blød i min 10 timer, og skyl dem der efter og kog dem i 35 min.
  • snit grøntsagerne i tern a ca 1 * 1 cm og del bønnerne op i 3 cm stykker
  • kom lidt olivenolie i en vok, og svits grøntsagerne let. smag til med krydderierne
  • bland de kogte bønner med de stegte, og vend blandingen med lime saft og honning. tilsæt evt lidt æble cider eddike.
  • Retten kan både serveres lun eller kold.




Svits grøntsager i kort tid ved høj varme.
de skal forblive sprøde og med bid i

Færdig svitsed grøntsager klar til at blive blandet
med sort øje bønnerne



VELBEKOMME

Nærings indhold i salaten ved 8 portioner




                     Pr. 100 g     pr portion
    (200 g)
     
 alt
Energi70 kcal140 Kcal1121 kcal
Protein3,9 g7,9 g63 g
Kulhydrat10 g21 g166 g
Fedt1,3 g2,6 g21 g

Beregnet på baggrund af opskriftens tilberedte vægt på 1600 g