søndag den 13. januar 2013

Andebryst i stegesoen

Søndags mad = simremad der kan passe sig selv :-)


Denne opskrift er en nem måde at lave and på :-)
Det er hurtigt at forberede retten, også skal den bare passe sig selv i 2 timer i ovnen. imens kan du lave tilbehøret som også skal i ovnen..

Det skal du bruge :


  • 2 - 3 andebryster (jeg havde 2 stk a 300 g)
  • 2 - 4 æbler (jeg brugte 300 g)
  • 1 stort løgn eller 2 små (200 g)
  • 1 - 2 store gulerødder (250 g)
  • 1  håndfuld svedsker (100 g)
  • vand (jeg brugte 2 dl)
  • Salt og Peber
Sådan gør du :

  • skræl løg og æbler og skær dem i både
  • skræl gulerødderne og skær dem i stænger
  • kom æbler, løg, gulerødder og svedsker i bunden af stegesoen
  • lig andebrysterne ovenpå og krydr med salt og peber
  • hæld vandet i og stil fadet i ovnen i 2 timer ved 200 grader
  • tag låget af de sidste 10 min og sæt evt ovnen på grill så skindet bliver sprødt








VELBEKOMME

Tilbehør :

Ovn stegte kartofler efter eget valg
Ovn stegte grøntsager
rådkål eller rødkålssalat

Sauce lavet på skyen fra bunden af stegesoen 
















Nærings indhold i retten ved 4 personer uden tilbehør :




                     Pr. 100 g     pr person
    (355 g)
     
 alt
Energi83 kcal296 Kcal1185 kcal
Protein10 g36 g145 g
Kulhydrat8,8 g31 g125 g
Fedt0,9 g3,3 g13 g

Beregnet på baggrund af opskriftens tilberedte vægt på 1420 g (rå vægt: 1420 g)